Grčki dnevnik

Bojan Mrđenović & Stipan Tadić
Galerija – Galleria Rigo
18 / 5 – 18 / 6 / 2018

Izloženi radovi Bojana Mrđenovića i Stipana Tadića dio su vizualnog dnevnika biciklističkog putovanja po Grčkoj na koje su se uputili u ljeto 2016. U dva tjedna, Grčku su obišli biciklima – od Soluna preko Atene do Kalamate sa završnim odredištem u Patrasu. Za vrijeme putovanja, Bojan i Stipan su radili vizualne bilješke u obliku crteža i fotografija. Dvije godine kasnije, zajedničke vizualne bilješke prenijeli su u knjigu “Grčki dnevnik”.

grcka vizual

Bojan Mrđenović

Rođen 1987. Diplomirao je povijest umjetnosti i informacijske znanosti te magistrirao filmsko snimanje 2016. Živi i radi u Zagrebu. Bavi se fotografijom i filmom. U biciklizmu spada u kategoriju teških entuzijasta: bicikl ne zna popraviti ali ga rado vozi.

Stipan Tadić

Rođen 1986. Magistrirao je na odsjeku za slikarstvo na Akademiji Likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. Živi i radi u Zagrebu. Od 2013. putuje na anualno avanturističko putovanje s Bojanom, a dosad su bili u Albaniji, Italiji i Grčkoj.

– – –

Program je ostvaren sredstvima Grada Novigrada – Cittanova i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije – Assessorato alla cultura della Regione Istriana.

Naslovna fotografija: courtesy by Bojan Mrđenović & Stipan Tadić
Design by Hrvoje Živčić