Projekt SMALLABLE

Dana 20. svibnja 2023. u Muzeju – Museo Lapidarium održati će predstavljanje europskog projekta SMALLABLE – zajedničkog projekta partnera iz Italije, Španjolske, Portugala i Hrvatske koji se provodi unutar programa Europske komisije CERV (Citizens, Equality, Rights and Values) te u kojem je LAG Sjeverna Istra partner.

Cilj projekta jest osvijestiti javnost o problemu depopulacije malih ruralnih općina te potaknuti mlade iz ruralnih sredina na uključivanje u aktivno građanstvo.

Predstavljanje projekta otvoreno je za javnost, te će zainteresirani moći na njemu saznati sve o planiranim aktivnostima te o mogućnostima uključivanja u projekt za lokalnu zajednicu, a posebice za mlade u dobi od 18-35 godina, za koje su projektom predviđene aktivnosti putovanja i studijskih posjeta.

Predstavljanje će se održati u subotu u terminu od 9:30-10:30 sati nakon čega će uslijediti predstavljanje osobitosti ruralnih sredina sjeverozapadne Istre te radni dio programa.

 

Pozivamo zainteresiranu javnost na sudjelovanje u predstavljanju kako bi se iz prve ruke mogli informirati o planiranim aktivnostima i mogućnostima uključivanja za lokalnu zajednicu.

 Program SMALLABLE plakat_page-0001