ODGOĐENO – Mulej vizije & Upka Error

OBAVIJEST:

Na temelju najnovije Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koja je stupila na snagu 10. srpnja 2020. te preporuke Stožera civilne zaštite Grada Novigrada – Cittanova, događanja predviđena za subotu 11. srpnja 2020. – predstavljanje kolekcije Mulej vizije i kazališna predstava u izvedbi udruge UPKA ERROR – u atriju Muzeja – Museo Lapidarium odgađaju se do daljnjega.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Muzej – Museo Lapidarium

– – –

Muzej – Museo Lapidarium & LINK

predstavljaju

LAPIDARIUMSOX & LING – LING IN NOVIGLAD

u subotu, 11. 7. 2020. s početkom u 21 sat; atrij muzeja

U suradnji sa slovenskom modnom dizajnericom Anamarijom Nušom Mulej koja boravi na relaciji Bled – Novigrad i novigradskim kazalištem za izvedbene umjetnosti UPKA ERROR, Muzej – Museo Lapidarium vas poziva na predstavljanje najnovije LINK kolekcije Mulej vizije i dozu zagarantiranog humora u kazališnom komadu Ling – Ling in Noviglad čiji je scenarij UPKA ERROR osmislila posebno za ovu večer.

Ovo je ujedno prilika u kojoj smo posegli za jednom drugačijom urbanom kreativnošću koja je usko vezana za važnost muzeja, njegove uloge u pokretanju društva, kulturne raznolikosti i teritorijalne kohezije putem kreiranja kulturnih i kreativnih industrija. Na tom tragu, poveznicu smo pronašli u modnom dizajnu Anamarije Nuše Mulej i dramskoj umjetnosti kreativnog i spontanog tima UPKA ERROR. Raznovrsnost proizvoda zimske i ljetne kolekcije Mulej vizije, muzejska trgovina LINK predstavlja već duži niz godina, a s vremenom je nadopunjena i karakterističnim novigradskim motivima koji na specifičan način spajaju lokalnu i internacionalnu priču.

Ovogodišnja priča Mulej vizije nudi jednu novu kreaciju – Lapidariumsox, proizvod izrađen od visoko kvalitetnog materijala ekološkog bambusa čiji je dizajn prilagođen motivima novigradskih lapida. Poveznicu s konceptom kreativnih industrija koje kulturu koriste kao određeni input i sadrže kulturnu dimenziju, pronalazimo upravo u takvom proizvodu Anamarije Nuše Mulej; u svojevrsnoj gospodarskoj valorizaciji kulturne baštine, odnosno, novigradskih lapida koje su dio stalnog postava našega muzeja i kulturno dobro Grada Novigrada. U kontekstu prepoznatljivosti Novigrada, razvojni potencijal kulturnih industrija u smislu generiranja nematerijalnih umjetničkih i kreativnih proizvoda, krije se i u području kazališnog amaterizma kojeg udruga UPKA ERROR već nekoliko godina uspješno provodi na lokalnoj i regionalnoj razini.

Kulturne i kreativne industrije danas promatramo u kontekstu razvoja i iznimno važnog utjecaja koji kultura može imati na razvoj gospodarstva određenog mjesta i urbanoga uređenja, a posebice turizma i kulturne baštine koji u Novigradu imaju veliku ulogu u promoviranju grada. U tom pogledu, Muzej – Museo Lapidarium spaja LINK s tri različite priče – kulturnom baštinom, modnim dizajnom i kazalištem za izvedbene umjetnosti – koje, u međusobnoj korelaciji, tvore jedinstveni kulturni diskurs našega grada.

(mag. cult. Dina Kamber)

Lapidariumsox_web
Anamarija Nuša Mulej – Mulej vizijeLapidariumsox / Mulej vizije

Ukratko o predstavi LING – LING IN NOVIGLAD:

Ling – Ling je zabunom došao u Novigrad na putu za New York. Uvjeren da je u New Yorku, Ling – Ling traži znamenitosti, no nailazi na Novigrađane koji mu na svoj osebujan način predstave grad i njegove ljepote. Novigrad postaje grad u koji se Ling – Ling na kraju zaljubi.

Glume: Ivan Hanžek, Meri Hanžek, Dobrivoj Savatović, Katarina Hanžek, Fabijan Nađ
Redateljica: Aleksandra Krt
Svijetlo i zvuk: Endy Krt

UPKA ERROR_web
UPKA ERROR / UPKA Error

– – –
Posjetite našu muzejsku trgovinu LINK koja nudi još novih kreacija, posebno oblikovane Priče novigradskih ribara te ilustriranu kulturnu i prirodnu baštinu novigradskoga područja.

Muzej – Museo Lapidarium, muzejska trgovina LINK / Veliki trg 8a Novigrad – Cittanova
E- mail: info@muzej-lapidarium.hr / link@muzej-lapidarium.hr

Pratite nas i na Facebook stranicama: Muzej-Museo Lapidarium & LINK Museum Shop

Logo MML_web LINK logo_web Mulej vizije logo_web UPKA logo_web

Zbog vaše i naše sigurnosti, tijekom posjeta Muzeju ljubazno vas molimo da se pridržavate sljedećih uputa:

– nosite zaštitnu masku za lice
– održavajte razmak od 2 metra
– pri ulasku u Muzej upotrijebite sredstvo za dezinfekciju ruku koje se nalazi na samom ulazu u Muzej
– ako imate raspiratornih problema kao što su kašalj, povišena tjelesna temperatura, molimo vas da ostanete kod kuće

Zahvaljujemo na razumijevanju.