Izložba radova s umjetničke rezidencije Kuberton u Beču

Izvor naslovne fotografije / photo by: Jasha Greenberg – Galerie Krinzinger projekte (Beč, 2017)

U organizaciji Muzeja – Museo Lapidarium i Galerije “Krinzinger” iz Beča, 31/3/2017 u prostorijama bečke Galerije “Krinzinger” održava se izložba radova prošlogodišnjih sudionika umjetničke rezidencije “Kuberton”. Radove izlažu Christian Eisenberger, Maja Marković, Bernd Oppl i Dino Zrnec koji su prošle godine sudjelovali u umjetničkoj rezidenciji u Kubertonu na pilot projektu “Artist in Residence – Kuberton” koji je u sklopu programa “Brdo 1976 – 2016” pokrenut u čast Brdu, malom zaselku nedaleko od Momjana. Uz njih, radove izlažu i umjetnici s rezidencije u Mađarskoj, Martin Sturm i Nemere Kereszi te umjetnici s rezidencije u Šri Lanci.

Brdo kao kontinuitet umjetničke rezidencije Kuberton

Susret umjetnika na Brdu 1976. organizirala je Ursula Krinzinger, jedna od nacijenjenjih svjetskih galeristica suvremene umjetničke prakse koja je do današnjih dana, zadržala svoju rezidenciju u Kubertonu. U 2016. godini, u suradnji s dr. sc. Jericom Ziherl i Brankom Benčić, u sklopu programa “Brdo 1976 – 2016” organiziran je i realiziran pilot projekt “Artist in residence – Kuberton”, koji je u svibnju i lipnju okupio pet mladih umjetnika: Anju Ronacher, Maju Marković, Christiana Eisenbergera, Bernda Oppla i Dina Zrneca.

Umjetnička rezidencija “Kuberton”

U organizaciji Muzeja – Museo Lapidarium i Galerije “Krinzinger” iz Beča, ove se godine pokreće prava umjetnička rezidencija u Kubertonu na kojoj će kontinuirano, svake godine od svibnja do srpnja, sudjelovati mladi umjetnici iz Austrije i Hrvatske. Projekt je ujedno podržan od strane Grada Novigrada – Cittanova, Istarske županije i Austrijskog kulturnog foruma.

 

Kuberton_Beč-3
Photo by Jasha Greenberg, Galerie Krinzinger projekte