Igor Grubić: Do Animals…..? (Da li životinje….?), 2017

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na otvorenje samostalne izložbe Igora Grubića u Galeriji Rigo.

Otvorenje, uz prisutnost umjetnika, u petak 17. lipnja 2022. u 21 sat.

 

Igor Grubić: Do Animals…..? (Da li životinje….?), 2017

 

Multimedijski projekt Igora Grubića temeljen je na istraživanju prostora bivših klaonica u sjevernoj Italiji tijekom njegova boravka na RAVE East Village Artist Residency. Grubić u ovom multimedijskom projektu istražuje psihološki učinak klaonica i smrti životinja na ljudsku svijest ponajviše kroz osobni aspekt sebe kao aktiviste  i pobornika za nepokolebljiva prava životinja.

Projekt je sačinjen od serije pet komercijalno urbanih medija plakata – pet fotografija sada praznih klaonica preko kojih idu autorovi tekstualni upiti „Do Animals……?“ poput nadrealnog poziva na javnu moralnu odgovornost. Prizori u svojoj dualnosti između tihog i hladnog vizualne su naracije puta kojim životinja ide od života do smrti, od svjetla do tame uznemirujući su i sukobljeni s osjećajem čovječanstva prema životinjama.

Projekt je popraćen i projekcijom filma snimljenoga noću u ovim bivšim klaonicama.

Igor Grubić (r.1969., Zagreb) jedan je od najuspješnijih i međunarodno priznatih hrvatskih umjetnika. Njegov rad uključuje specifične intervencije u javnim prostorima, fotografiju i film. Od 2000. godine radi i kao producent i autor dokumentarnih filmova, TV reportaža i društveno angažiranih reklama.

Kustosica: Jerica Ziherl

Izložba je otvorena do 30. lipnja 2022.

ANIMALS-175x118cm-03ww

 

 

 

Realizaciju izložbe i publikacije omogućili su Istarska županija – Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Novigrad-Cittanova i Turistička zajednica grada Novigrad-Cittanova.