i.j. Pino

Galerija Rigo, Novigrad – Cittanova
Petak 14 / 12 / 2018 u 18 sati

JOSIP PINO IVANČIĆ
Mojih prvih 45 električarskih na Art sceni
Birthday tours 2018

Pino-WEB
Design by Oleg Šuran

Tijekom posljednjih 45 godina pulski umjetnik Josip Pino Ivančić prometnuo se u jednog od najznačajnijih osobnosti umjetničke prakse performansa na istarskoj i hrvatskoj umjetničkoj sceni. O tome svjedoče nebrojne Pinove instalacije i izvedbe, izvan ili na rubu onoga što označavamo pojmom vizualne umjetnosti, točnije performansom, eksperimentalnom glazbom, izvedbenom umjetnošću i aktivizmom.
Pinovo iskustvo radnika u brodogradilištu Uljanik osiguralo mu je “pravo” na dodatno radikaliziranje u prostoru umjetnosti propitujući društvene vrijednosne sustave, ponajprije smisao rada i poziciju radnika.
Subverzivan, ironijski, ambivalentan na klatnu krajnosti između banalnog i sublimnog, Pino Ivančić eto, gotovo pa pola stoljeća, hodočasti prostore i ulice u vjeri da granice pomičeš tek kada se približiš svima, a sve to u korist individualne slobode i međuljudske solidarnosti.
Upravo stoga, kao i to da s autorom surađujemo od 1997., dostatno je toga da u Galeriji Rigo zajedno obilježimo umjetnički rođendan Josipa Pina Ivančića.

Uz prisutnost umjetnika rođendanski ‘carte blanche’ u Galeriji Rigo traje od 18 do 20 sati.
Izložba ostaje otvorena do 21. prosinca 2018., radnim danom od 10 do 14 sati, subotom i nedjeljom od 16 do 19 sati.

Trliž-PINO
Trliž, s ljubaznošću i.j. Pino

– – –
Naslovna fotografija: Design by Oleg Šuran