Dragana Sapanjoš : Special Project

“Iako je gotovo svaki izvedbeni projekt Dragane Sapanjoš uistinu blizak igri ‘magičnog’, ‘obrednog’, pa i irealnog predznaka (netko je čak rekao: poput ‘vještičarenja’), a ono što u tim projektima opisujemo kao ‘zahtjevnost i složenost’, nerijetko graniči čak i sa spektaklom”. (Blaženka Perica)

alice 016

U sklopu projekta “À la carte”, u Muzeju-Museo Lapidarium očekuje Vas “Special project” Dragane Sapanjoš pod nazivom “Oh my God, I forgot about Alice!”.
Po prvi put u Hrvatskoj, Dragana će predstaviti seriju skulptura “Bukkake” koju je realizirala pobjedom “Moroso Award for Contemporary Art” (izložba u New Yorku, 2013.).
Serija „Bukkake“ nastaje kao refleksija na ljudsko samoslavlje i njegovo mjesto u vremenu. U specijalnom projektu „Oh my God, I forgot about Alice!“, nadovezuje se upravo na vrijeme iz mjesta u kojem je vrijeme stalo.

alice_web11
Zamrznuvši trenutak čajanke, Dragana nas vodi u njezinu Zemlju čudesa. Groteskna dimenzija ukrašena izvanrednim kičem (uzevši u obzir Draganinu estetiku), biti će kulisa ovom specijalnom eventu kojeg i sama umjetnica ne naziva izložbom.

U projektu „Oh my God, I forgot about Alice“, biti će prisutni likovi iz Alise u zemji čudesa s kojima će posjetitelji moći porazgovarati i popiti šalicu čaja.

https://vimeo.com/177459071

alice_web13

alice_web9