Branka Kostić – Smijem li se ili sanjam?

Muzej-Museo Lapidarium

sa zadovoljstvom Vas poziva na predstavljanje zbirke pjesama

Branka Kostić  – Smijem li se ili sanjam?

u subotu, 26. kolovoza 2023. u 19 sati

Kostić-poezija-B2_page-0001

 

O zbirci pjesama Branke Kostić govoriti će Tihana Nalić, Dijana Lipovac Matić i autorica. Zbirka obuhvaća 48 pjesama koje govore o Brankinim dragim ljudima, o samoj Branki te u njezinom viđenju života. Ilustracije za zbirku pjesama napravila je Aleksandra Pejaković dok je za grafički dizajn zaslužna Tihana Nalić iz studija Bubola iz Pule.

Martina Rupe, prof. kroatologije, napisala je o Branki:

„Osmijeh i san posljedica u njenog otkrivanja i motivacija bujnog literarnog opusa izuzetne snage i temperamenta da nježnošću djevojčice otkriva svoje nemire, pretače ih u snove koji poprimaju okvire stvarnih prostora u specifičnoj viziji doživljaja i života, u poetskoj projekciji čovjekove sudbine, u iskazu iskušenja i avanturi intime kojima skriva čovjekove pobude, nade i smisao vlastitog življenja.“

 Branka Kostić rođena je 1990. u Varešu u Bosni i Hercegovini, a od četvrte godine živi u Istri. S 15 godina otkrila je svoju ljubav prema pisanju, od tada pretežito piše pjesme ali voli pisati i priče te kratke misli. Svoju prvu zbirku poezije „Srce od riječi“ izdala je 2013. godine. Pjesme iz te zbirke uvrštene su u međunarodnu zbirku poezije „Valentinovo“ (Kultura snova, 2013.), kao i u zbirku „More na dlanu“ (Kultura snova, 2013.).

 

Muzej-Museo Lapidarium, Veliki trg 8A, 52466 Novigrad-Cittanova

tel: 052 726 582, e-mail: info@muzej-lapidarium.hr

http://www.muzej-lapidarium.hr/