Branka Kostić – Smijem li se ili sanjam?

Muzej-Museo Lapidarium

sa zadovoljstvom Vas poziva na predstavljanje zbirke pjesama

Branka Kostić  – Smijem li se ili sanjam?

u subotu, 26. kolovoza 2023. u 19 sati

Kostić-poezija-B2_page-0001

 

O zbirci pjesama Branke Kostić govoriti će Tihana Nalić, Dijana Lipovac Matić i autorica. Zbirka obuhvaća 48 pjesama koje govore o Brankinim dragim ljudima, o samoj Branki te u njezinom viđenju života. Ilustracije za zbirku pjesama napravila je Aleksandra Pejaković dok je za grafički dizajn zaslužna Tihana Nalić iz studija Bubola iz Pule.

Martina Rupe, prof. kroatologije, napisala je o Branki:

„Osmijeh i san posljedica u njenog otkrivanja i motivacija bujnog literarnog opusa izuzetne snage i temperamenta da nježnošću djevojčice otkriva svoje nemire, pretače ih u snove koji poprimaju okvire stvarnih prostora u specifičnoj viziji doživljaja i života, u poetskoj projekciji čovjekove sudbine, u iskazu iskušenja i avanturi intime kojima skriva čovjekove pobude, nade i smisao vlastitog življenja.“

 Branka Kostić rođena je 1990. u Varešu u Bosni i Hercegovini, a od četvrte godine živi u Istri. S 15 godina otkrila je svoju ljubav prema pisanju, od tada pretežito piše pjesme ali voli pisati i priče te kratke misli. Svoju prvu zbirku poezije „Srce od riječi“ izdala je 2013. godine. Pjesme iz te zbirke uvrštene su u međunarodnu zbirku poezije „Valentinovo“ (Kultura snova, 2013.), kao i u zbirku „More na dlanu“ (Kultura snova, 2013.).

Predstavljanje zbirke pjesama, foto arhiva MML

Predstavljanje zbirke pjesama, foto arhiva MML

Predstavljanje zbirke pjesama 2, foto arhiva MML

Predstavljanje zbirke pjesama 2, foto arhiva MML

 

Muzej-Museo Lapidarium, Veliki trg 8A, 52466 Novigrad-Cittanova

tel: 052 726 582, e-mail: info@muzej-lapidarium.hr

http://www.muzej-lapidarium.hr/