Anamarija Nuša Mulej: Taste Golden Tea

anamarijanusamulej-tastethegoldentea

tastethegoldentea-1

tastethegoldentea-2

Holistički pristup À la carte; sinergija čovjeka, umjetnosti, kulture i prirode

Anamarija Nuša Mulej radovima primjenjene umjetnosti različitih aplikativnih medija i inovativnih pristupa poput izvedene keramike, tanjura, čaša, tekstila, ručno rađenih predmeta, te slovima-tipografijom, osebujne vizualnosti povezuje i umrežuje različite umjetničke izričaje.

Autorica je koja na osebujan način osmišljava, otkriva, spoznaje i želi naučiti uvijek nešto novo, a pritom njezina namjera ne lebdi na dječjoj radoznalosti, nego na uvjerenju da bez hrabrosti, ljubavi i strasti, bez pozitivne usmjerenosti i istraživanja utopijskih zamisli čovjek ostaje sjena.

Izložba Taste Golden Tea koju čine radovi Misli i crteži, Biološki sat, te obred ispijanja čaja, nastala je iz duboke spoznaje koja nas vodi kroz poetični i holistički rokovnik pun optimističnih poruka. Anamarijina izložba pruža nam mogućnost da se zamislimo, da osmislimo, da se bez ustručavanja nasmijemo, da zapišemo i zacrtamo vlastite kreacije, trenutna ushićenja i spoznaje. Da u viđenom, riječima i ispijanju čaja zadržimo toplu uzburkanost u obitelji, na poslu, razdraganost u društvu prijatelja i građu za čvrst kamen uspješnosti.

Anamarija Nuša Mulej nije samo stvarateljica po duši i dizajnerica u stvarnosti, autorica brojnih korporativnih identiteta i eventa, ona je također prodorna poduzetnica, NLP trenerica, life couch i kreativna direktorica poduzeća Mulej vizije koja uspješno održava ravnotežu između životnih vrijednosti i opipljive tradicije koju kreira, između prepletanja kulturnih i socijalnih vidika naše biti, kao i u sposobnosti udruživanja sofisticirana energetska i druga tehnička rješenja s privlačnim sadržajima za sve dobne skupine. Kao nekadašnja srednjoškolska učiteljica na smjeru modnog dizajna uspješno je organizirala i izvela različite kreativne i energetsko-ekološke radionice, te različite književne sadržaje za najmlađe. Njezin rad usmjeren je ka ljepoti druženja, povezivanja, aktiviranju ljudskog potencijala i svijesti o održivoj orijentaciji.

Anamarija Nuša Mulej živi i radi na Bledu u Sloveniji, a s obitelji sve više i više vremena provodi u Novigradu-Cittanovi.

U sklopu izložbe, predstavljena je serija radova Taste The Golden Tea autorice Anamarije Nuše Mulej, a mi Vas s veseljem pozivamo na druženje i igru uz čaj, te dobru glazbu.

S veseljem Vas pozivamo na naše svakodnevne čajanke i lijepo druženje u prostorijama Muzeja – Museo Lapidarium koje će se održavati od 21 do 22:30 sati, a u ponedjeljak 18. srpnja 2016. s početkom u 20 h, autorica izložbe Anamarija Nuša Mulej održati će stručno vodstvo kroz izložbu Taste The Golden Tea.

Kustosice projekta su Anamarija Nuša Mulej i Jerica Ziherl. Pozivnice, plakat i čajni menu oblikovala je Šejla Mujdanović. Suradnici na projektu su Sabina Oroshi, Dina Kamber, Anna Bek, Ana Luk, Gianna Buršić, Martin Božić i Ivan Blašković.

Godišnji program Muzeja – Museo Lapidarium ostvaren je sredstvima Grada Novigrada – Cittanova, Upravnog odjela za kulturu Istarske županije, Ministarstva kulture RH i Turističke zajednice Grada Novigrada – Cittanova. / Il programma annuale del Muzej – Museo Lapidarium è stato realizzato con i finanziamenti della Città di Novigrad – Cittanova, dell’Assessorato alla cultura della Regione Istriana, del Ministero della cultura della Repubblica di Croazia, e dell’Ente per il turismo della Città di Novigrad – Cittanova.