Zlatna lubenica 7.0 (Golden Watermelon 7.0)

Muzej-Museo Lapidarium

 povodom obilježavanja 25. obljetnice Media Mediterranea festivala Udruge Metamedij iz Pule, predstavlja vam izložbu

Zlatna lubenica 7.0 (Golden Watermelon 7.0)

 na kojoj izlažu Nikolina Krstičević, Josipa i Mario Stojanović, David Wilhelm, Josipa Škrapić, Tin Andonovski, Mihaela Podboj i Branimir Štivić, dobitnik nagrade za mlade umjetnike Zlatna lubenica 7.0.

u subotu, 30. rujna 2023. u 19 sati u Muzeju Lapidarium

meta

Od 2016. Udruga Metamedij iz Pule raspisuje natječaj “Nagrada za mlade umjetnike Zlatna lubenica” namijenjen umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Ovogodišnjom temom natječaja – “Tomorrow’s Parties” – u duhu ranih, rasplesanih izdanja Metamedijskih festivala, umjetnici/ice osvrću se na sve prošle, sadašnje i nadolazeće zabave, rituale i prakse upisane u naše identitete, iskustva, osobne i kolektivne narative.

Jednakom snagom poput svih prošlih zabava, današnje i sve sutrašnje zabave mogu mijenjati svijet. Pitanje je koliko. Mijenjajući sebe mijenjamo i svijet ‒ bar se tako nadam. ‘Umjetnici i publika potencijalna su prazna stranica, moment posvećen budućnosti neispisanih alternativnih varijanti. Ako danas situacija u društvu ide na bolje (sigurno ne u potpunosti), za to nisu zaslužni politički lideri nego vizionari, umjetnici, pisci, glazbenici, žongleri i drugi akteri različitih scena poput ove, koji godinama ne odustaju od djelovanja. Ako hoćete, nazovite to slobodom’.

                                                                        iz predgovora Marka Vojnića

S1101401

 Stoga je izložba koncipirana u dva dijela. Jedan je dio fokusiran na ovogodišnje sudionike “Zlatne lubenice”, na novomedijske interdisciplinarne radove iz područja suvremenih umjetničkih praksa. Dok drugi dio izložbe nudi presjek stvaranja vizualnog identiteta Udruge Metamedij kroz plakate, letke i publikacije. Pored tiskovina koje su radili brojni dizajneri stvarajući autentični vizualni identitet Metamedija, u sklopu ovog dijela možemo vidjeti (i čuti) manji dio audio i video radova nastalih u okviru udruge i festivala Media Mediterranea (npr. autora/autorica Deana Bertoldija, Zvonimira Čačića, Matije Debeljuha, Dejana Dragosavca Rute, Vibora Juhasa, Maje Lipovčić, Ester Miletti, Dragomira Milosavljevića, Pamele Moscarta, Aleksandara Pilepića, Siniše Jean Samoleca, Olega Šurana, Teddy-Leeja, Gorana Velića, Roberta Zajeca, Ivana Zidara, Igora Zirojevića i drugih).

Udruga Metamedij iz Pule neprofitna je organizacija koja inicira i potiče umjetničke i kulturne inicijative u području novomedijske umjetnosti i novih tehnologija. Bavi se i  produkcijom i promocijom u sferi suvremenih i inovativnih umjetničkih praksi, s fokusom na mlade, propitujući pritom odnos umjetnosti i društva te doprinoseći oblikovanju humanijeg svijeta.

 

Zlatna Lubenica, Branimir Štivić, foto arhiva MML

 Zlatna Lubenica, Branimir Štivić, foto arhiva MML

Zlatna Lubenica - Tin Andonovski, foto arhiva MML

Zlatna Lubenica – Tin Andonovski, foto arhiva MML

Zlatna Lubenica - otvorenje izložbe, foto arhiva MML

Zlatna Lubenica – otvorenje izložbe, foto arhiva MML

Zlatna Lubenica - Nikolina Krstičević, foto arhiva MML

Zlatna Lubenica – Nikolina Krstičević, foto arhiva MML

Zlatna lubenica - Josipa Škrapić, foto arhiva MML

Zlatna lubenica – Josipa Škrapić, foto arhiva MML

Zlatna Lubenica - Josipa i Mario Stojanović, foto arhiva MML

Zlatna Lubenica – Josipa i Mario Stojanović, foto arhiva MML

Zlatna lubenica - David Wilhelm, foto arhiva MML

Zlatna lubenica – David Wilhelm, foto arhiva MML

logo metamedij i zlatna lubenicagrad.novigrad338676966_553305580239754_36046696420403728_nministarstvo.logoist.žup.