˂

INDIREKT WARM-UP
Muzej-Museo Lapidarium
U suradnji s KUU “Manufaktura snova”
Otvorenje: 18.05.2019. u 19 sati

Još jedno vruće izdanje Indirekt Warm-up programa stiže u Muzej Lapidarium. Da ovo nije tek uobičajeno zagrijavanje, ovogodišnje izdanje odlučili smo predstaviti na Međunarodni dan muzeja gdje vas očekuju:

Bojan Mrđenović; jedan od naših najboljih suvremenih fotografa mlađe generacije koji nam donosi predviđene katastrofe budućnosti u istoimenoj seriji radova “Budućnost” i Igor Taritaš – mladi umjetnik iznimnog slikarskog talenta koji će razigrati našu percepciju prostora realističnim prikazima otuđenih prostora današnjice.

Bojan-Mrđenović_Lipik_za-web
Bojan Mrđenović, “Lipik”, iz serije radova “Budućnost”

Taritaš-web-2
Igor Taritaš, “Empty hostel”, akril na drvu

Ovom umjetničkom dijalogu pridružuje se i jedan od naših najpromenentnijh ilustratora današnjice – Dominik Vuković – koji će nas novopečenim muralom kroz maštovitu igru djetinjstva i uspomena, vratiti u zaboravljene dijelove novigradske prošlosti.

Dominik_web-1
Dominik Vuković

Večernji dio programa rezerviran je za glazbeni hedonizam i koncertni nastup mlade talijanske kantautorice Fiore Lazzerini iz Trsta koja će vas zasigurno oboriti s nogu. Kao i svake godine, njegujemo i tradiciju predstavljanja mladih novigradskih umjetnika koji su se istaknuli kvalitetom pa će tako na malu Indirekt pozornicu u atriju Muzeja Lapidarium, kročiti dvoje novigradskih glazbenika – Filip Pauletić i Toni Bassanese – koji se kriju pod glazbenim imenom “Feelit”.

Vidimo se!

PROGRAM:

19:00_otvorenje izložbe Bojana Mrđenovića “Budućnost” u dijalogu sa slikama “Otuđeni prostori” Igora Taritaša
19:30_predstavljanje murala Dominika Vukovića u atriju Muzeja Lapidarium
20:00 – 21:00_gastro kutak uz predstavljanje eko pive “Kampanjola” i torte “Lapidarij” Marine Gaši
21:30 – 22:00_koncertni nastup FIORE (IT)
22:15 – 22:45_koncertni nastup FEELIT (Novigrad)

 

 

O umjetnicima:

Bojan Mrđenović (rođen 1987.) diplomirao je na preddiplomskom studiju povijesti umjetnosti i informacijskih znanosti u Zagrebu. 2012. diplomirao je na preddiplomskom, a 2015. na diplomskom studiju filmskog i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Na istom odsjeku od 2017., radi kao umjetnički suradnik. Bavi se filmom i fotografijom.
Sudjelovao je u brojnim samostalnim i nizu grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je prve nagrade festivala “Rovinj Photodays” u kategoriji “Arhitektura i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu”. Dobitnik je nagrade “Red Carpet Art Award” za mlade umjetnike te je prvi dobitnik nagrade Marina Viculin za razvoj fotografskog stvaralaštva.

Igor Taritaš (rođen 1987.) nakon završene srednje Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, 2007. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2013. diplomirao je u klasi prof. Ante Rašića. Izlagao je na četrnaest samostalnih i na nekoliko skupnih izložbi diljem Hrvatske i inozemstvu. Kao učitelj likovne kulture radi u Popovači i Velikom Grđevcu, a od 2013. član je platforme P_3.
Radovi Igora Taritaša izloženi su na nekoliko međunarodnih umjetničkih sajmova (“Affordable art fair”) u Brusselu, Londonu i Dublinu, a radovi mu se nalaze i u privatnim kolekcijama u Engleskoj, SAD-u, Australiji, Njemačkoj, Norveškoj i Irskoj.

Dominik Vuković (rođen 1990., Zagreb) završava Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 2009. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti gdje u klasi Svjetlana Junakovića završava studij primijenjene grafike i ilustracije 2015. Izlagao je na nekoliko grupnih izložbi i četiri samostalne. Surađivao je s kolektivom “Pimp my Pump” u ateljeu ulične umjetnosti “Lapo – Lapo” gdje se upoznaje sa izradom murala.
Djeluje u kolektivu “Space Shuttle” sa Klarom Rusan i Martinom Hrastičem. Surađuje s hrvatskim izdavačkim kućama “Fraktura”, V.B.A., “Albatros” i “Mala zvona”. Dobitnik je nagrada i priznanja, a živi i radi kao ‘freelance’ ilustrator, grafičar i slikar u Zagrebu.

– – –
Naslovna fotografija: Barbara Bjeliš & Tena Keleman

Program je ostvaren sredstvima Grada Novigrada – Cittanova.

Logo-Novigrad-50-vel.-pix.-za-web