Izložba “Ironični dizajn od 1960 u Italiji” u Talijanskom institutu za kulturu Zagreb

Nakon iznimno uspješne posjećene izložbe u Muzeju – Museo Lapidarium, izložbu “Ironični dizajn od 1960 u Italiji” moguće je pogledati u Talijanskom institutu za kulturu Zagreb! Otvorenje izložbe održati će se u četvrtak 20 / 10 / 2016 s početkom u 18:00 sati.

Gruppo Sturm, Gaetano Pesce, Achille e Pier Giacomo Castiglioni, Livio Castiglioni, Gianfranco Frattini, Dino Gavina, Ettore Sottsass Jr, Enzo Mari, Bruno Munari, Vico Magistretti, Joe Colombo, Giovanni Pasotto, Ceretti-Derossi-Rosso, Gruppo DAM, Bettonica-Melocchi, Studio Tetrarch, Stefano Giovannoni, Alfredo Martini, Sapper-Zanuso

Riječ je o izložbi koja predstavlja pojedina kultna ostvarenja autora, odnosno umjetnika i njihovo viđenje oblikovanja te predmeta koji su stvorili design „Made in Italy”. Između ostalog izloženi su Pratone, Cactus i Ventaglio, sjedalice Hacca, UP1 e UP2 s loptom U6, stolac Mezzadro, sjedalice Box i Universale, lampe Toïo, Sciuko, Eclissi, Cuboluce, Sinus, Pistillino i Boalum, stol Leonardo, barski stol Zen, kermika Yantra, pisača mašina Valentine, radio Cubo, stalak za čitanje Servolibro, puzzle-igra 16 Animali, krevet Abitacolo, vješalica In Attesa, kalendar Timor i za kraj Magrittina i Merdolino. Izložene su i arhivske knjige, magazini, katalozi te fotografije što danas nose kultni bibliofilski status za sve ljubitelje dizajna i njegove povijesti.

Kustosice izložbe su Francesca Zattoni i dr.sc. Jerica Ziherl. U suradnji s FZ Cervia i Talijanskim kulturnim institutom u Zagrebu. Izložba će biti otvorena od 20 / 10 / – 20 / 11 / 2016.